Poate știi că AR înseamnă realitate augmentată, dar știi ce înseamnă asta? Am creat acest ghid pentru a explica ce este AR și cum este folosit.
Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre realitatea augmentată.
Ce este AR?
Realitatea augmentată (AR) este o experiență interactivă care implică proiectarea imaginilor generate de computer în medii din lumea reală. Aceste imagini pot fi de persoane, obiecte, text, simboluri – sau orice altceva, cu adevărat.
Un exemplu popular de AR este Pokémon Go, un joc care vă cere să vă aventurați în lumea reală pentru a găsi și prinde creaturi animate. Când îndreptați telefonul către un anumit loc, Pokémonii apar pe ecran, făcând să pară ca și cum ar sta chiar în fața dvs.
Alte exemple comune de AR includ filtrele Snapchat, funcția de vizualizare live a Google Maps și instrumentele de încercare din aplicațiile de cumpărături care vă permit să vedeți cum ar arăta un anumit articol de îmbrăcăminte pe corpul dumneavoastră.
Care este diferența dintre AR și VR?
Deci, care este diferența dintre AR și VR ?
VR – sau Realitatea Virtuală – este o tehnologie care te introduce în medii complet virtuale, de obicei, cu ajutorul unei căști VR . Acolo unde AR plasează imagini generate de computer în lumea reală, VR te transportă într-o lume generată de computer.
Acest lucru face VR mult mai captivantă decât AR, ceea ce poate fi un lucru bun dacă doriți să intrați pe deplin într-un mediu în timp ce jucați un joc sau vizionați un film interactiv.
Între timp, AR are avantajul suplimentar de a vă permite să rămâneți conștienți de mediul înconjurător. Acest lucru îl face mult mai potrivit pentru aplicațiile de asistență medicală și din industrie în care este posibil să doriți să vedeți informații suplimentare în timp ce lucrați, precum și pentru aplicațiile foto și video în care doriți să vă surprindeți cu o pereche de urechi de iepuraș sau o barbă generată de computer.
Cum este utilizată astăzi realitatea augmentată?
Spre deosebire de VR, AR nu necesită să fii complet îndepărtat de realitate pentru a obține o experiență completă. Acest lucru face ca realitatea augmentată să fie foarte accesibilă pentru oricine are un smartphone sau un laptop. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți Snapchat, Instagram sau TikTok pentru a vedea filtrele AR chiar pe ecran, fără a fi nevoie de accesorii sau echipamente suplimentare.
Acestea fiind spuse, există ochelari AR dedicati pe piață, mulți fiind concentrați pe întreprinderi și industrie. Pentru consumatori, am văzut că Google Glass, Microsoft HoloLens și Snapchat Spectacles au apărut de-a lungul anilor, deși, desigur, niciunul nu a prins până la punctul în care este posibil să le întâlniți în viaţă de fiecare zi.
S-a zvonit de mult că Apple lucrează la propria cască AR „ Apple Glass ”, dar va trebui să așteptăm și să vedem dacă acest lucru se va realiza în curând.
Adauga review