metaverse ecommerce
metaverse ecommerce

Metaversul și comerțul electronic: tot ce trebuie să știm

În sfârșit, metaversul este aici: are un scenariu!

Facebook, cunoscut acum sub numele de „Meta”, a publicat un videoclip pe YouTube cu Mark Zuckerberg, promovând ideea metaversului pe 29 octombrie 2021. Așa-numitul „Internet încorporat” ne va permite teoretic să ne deplasăm și să interacționăm cu medii pe care le putem vizualizați doar printr-un ecran chiar acum.

Fie că plutim într-o navă spațială cu prietenii noștri sub formă de avatar („noua imagine de profil”, conform lui Zuckerberg), fie că participam la concerte ale muzicienilor noștri preferați, toată lumea vorbea despre această introducere strălucitoare a metaversului.

Totuși, internetul așa cum îl știm noi va fi înlocuit de metavers? Ce înseamnă acest lucru pentru industriile bine stabilite, cum ar fi comerțul electronic, care desfășoară afaceri doar online?

Pentru a vă extinde rapid afacerea în lumea modernă, configurarea unui magazin metavers este importantă. Dacă sunteți interesat de acest serviciu, contactați-ne și vă vom ajuta cu toate aspectele dezvoltării metaversului.

Vom examina metaversul dezvoltat recent, precum și câteva dintre modalitățile prin care comerțul electronic folosește deja conceptele de conectivitate virtuală.

Ce este Metaversul?

Este logic că companiile și clienții întâmpină probleme în a înțelege care este metaversul. Asta pentru că, cel puțin în ochii evangheliștilor precum Mark Zuckerberg, metaversul nu există încă de fapt. În plus, nu există o definiție general acceptată a metaversului, spre deosebire de multe alte tehnologii emergente.

Metaversul, care nu este o singură invenție, este extinderea mai multor tehnologii deja în uz care au atras o largă acceptare a consumatorilor.

Metaversul, potrivit comentatorilor, este rezultatul acestor progrese tehnologice, care includ, printre altele, realitatea augmentată, realitatea virtuală, blockchain, criptomoneda și comerțul social. o rețea în expansiune de lumi virtuale în timp real, redate în 3D, care servesc atât ca canale de vânzare suplimentare, cât și ca economii independente.

Cel mai bun mod de a descrie metaversul este ca pânza goală finală. Prin abordarea nevoilor nou identificate și a punctelor dureroase care sunt unice pentru spațiile digitale, mărcile pot trece dincolo de simpla reproducere a ceea ce există deja în lumea fizică în metavers.

Elementele de bază ale metaversului

Realitate Augmentată/Realitate Virtuală

Mai mult de jumătate dintre consumatori (61 la sută) spun că preferă să facă achiziții de pe site-uri web care utilizează AR/VR, chiar dacă tehnologia încă pare ficțiune științifico-fantastică. Faptul că Meta are 300.000 de utilizatori pe platforma sa Horizon VR, demonstrează deja dorința lor de a domina această industrie.

Comercianții cu amănuntul care vând bunuri care sunt de obicei dificil de cumpărat online devin rapid dependenți de AR și VR datorită gamei lor largi de aplicații pe parcursul experienței de cumpărături. Deoarece poate fi o provocare să determinați potrivirea unui produs online, mobilierul pentru casă, produsele cosmetice, încălțămintea și îmbrăcămintea au frecvent rate mari de returnare.

NFT-uri

Nu este surprinzător că jetoanele non-fungibile (NFT) au fost selectate de Collins Dictionary drept cuvântul anului pentru 2021, având în vedere hype-ul din jurul industriei.

Aceste active digitale bazate pe blockchain au dat naștere la meme-uri, obiecte de colecție, cultură populară, modă și multe alte lucruri și există încă o tonă de noi dezvoltări incredibile în lucru.

Deși NFT-urile sunt o inovație sofisticată, metoda lor sigură de autentificare a proprietății este ceea ce le face o componentă crucială a metaversului. NFT-urile pot fi utilizate atât de mărci, cât și de clienți pentru a accelera tranzacțiile sau chiar pentru a dezvolta noi produse digitale care le sporesc propunerea de valoare.

Gamificare

De obicei, jocurile video vin în minte mai întâi când ne gândim la medii digitale captivante. Cu toate acestea, tacticile folosite pentru a ne ține să jucăm, nu realismul mediilor, sunt cele care fac jocurile video interesante.

Gamification folosește riscurile și recompensele pentru a atrage clienți. Riscurile și recompensele cresc în dimensiune pe măsură ce avansăm. Nu este de mirare că gamificarea va avea un impact semnificativ asupra metaversului dat fiind succesul formulei.

Metaversul și comerțul electronic: ce înseamnă metaversul pentru comercianți

Nu este greu să găsești exemple despre modul în care comerțul electronic a folosit potențialul metaversului. În timp ce majoritatea consumatorilor sunt încă departe de produse precum căștile VR, multe mărci au intrat deja pe această nouă piață digitală. Scopul lor este de a crea experiențe mai captivante, fără întreruperi, care să reducă problemele în timpul procesului de cumpărături și să sporească loialitatea clienților.

Defalcarea silozurilor dintre canalele offline/online cu cumpărături virtuale

De când termenul „omnicanal” a devenit cel mai bun cuvânt la modă în industria de retail, mărcile au lucrat pentru a crea experiențe consistente în comerțul electronic, cel traditional și rețelele sociale.

Drept urmare, unele companii au dezvoltat magazine digitale complet noi, integrate, dinamice, care integrează cele mai bune caracteristici ale cumpărăturilor online și offline.

Datorită cumpărăturilor virtuale, care a schimbat comerțul electronic de la cataloage de produse statice la experiențe în timp real, clienții pot acum „plimba” prin magazin în timp ce admiră afișajele magazinului redate în 3D, posibile de tehnologia AR și VR. Este un prim pas esențial în reducerea diviziunii de accesibilitate și comoditate dintre vânzarea cu amănuntul offline și cumpărăturile online.

Oferă o personalizare mai mare

Șaptezeci și cinci la sută dintre consumatori consideră că ideea de „profiluri de clienți vii” este utilă pentru experiența de cumpărături, iar optzeci la sută spun că au șanse mai mari să facă o achiziție de la o afacere care oferă experiențe personalizate.

Dar în comerțul electronic, personalizarea vine frecvent cu recomandări de produse sau cu economii.

Nu este surprinzător că Nike a fost una dintre primele companii care a investit în metavers, având în vedere reputația sa de lungă durată pentru inovație și lider în conectivitatea digitală. Pe lângă înregistrarea unui număr de mărci comerciale pentru adidași și îmbrăcăminte digitale, Nike avansează cu experiențe virtuale personalizate (și, astfel, deschid calea pentru lansarea previzibilă a NFT-urilor).

Rezumat

Ce ne rezervă viitorul metaversului? Încă nu este clar dacă vom putea vreodată să călătorim prin metavers fizic și să trăim în altă parte. Dezvoltarea metaversului va depinde în mare măsură  dacă companii precum Meta pot crea arhitectura necesară pentru a stabili un standard open-source. Prin urmare, ne putem aștepta ca experiențele în stil Ready Player One să înceapă să devină mai comune în comerțul electronic în ansamblu, chiar dacă sunt încă departe.

Cat de utila a fost pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media 5 / 5. Voturi: 850

Niciun vot inca ...